Základní crazy tasty nepečený cheesecake korpus


Tento úžasně dokonalý základní korpus můžete použít na všechny dortíky a dobroty typu “cheesecake” či třeba lahodné sušenky s polevou. Zkrátka popadněte svůj nejoblíbenější krém a vesele jej rozetřete na tento báječný, nepečený RAW korpus (ten je šitý nejlépe na kulatou dortovou formu o průměru 28cm). Mějte na paměti, že je třeba si jednou za týden či dva dopřát lahodnou odměnu za vaši snahu, píli a odhodlání ke změně životního stylu. Proto, prosím, okamžitě přestaňte počítat kalorie a řešit, jestli jsou oříšky či sušené ovoce “košér” s vašimi stravovacími zvyklostmi. Těmito dortíky a sušenkami se neprojídáte denně. Čili: denně 2 kusy dortu – NE, týdně  jeden pěkný dortíkový krasavec: ANO. Hurá na to!

INGREDIENCE

  • 1 hrneček kešu oříšků
  • 1 hrneček vlašských oříšků
  • 1/2 sušených datlí či švestek (nesířená varianta)
  • 1-2 lžíce vody

POSTUP

Šup s oříšky do blenderu/mixéru. Udělejte z nich hrubší směs.

Přidej datle/švestky a mixuj dále do tuhší hmoty. Směs by neměla byt v žádném případě řídká, ani by se neměla sypat. Pokud je třeba, přidejte jednu či dvě lžíce vody. Směs je hotová ve chvíli, kdy se v mixéru vytvoří vláčná “koule” v okolí sekáčků. V tuto chvíli oříškovo-datlovou směs vyndejte a přemístě ji na pečícím papírem vystlanou dortovou formu. Nechte vychladit či rovnou potřete krémem a vložte do lednice.

TIP

Přestože je cake nepečený, není vůbec zlý nápad vymazat pečící papír kouskem kokosového másla či oleje a poté formu vysypat strouhaným kokosem. Lépe se tak po vychlazení oddělí od pečícího papíru.

korpus2

Příjemné mlsáníčko přeji 🙂 Až bude ten váš RAW krasavec odpočívat v ledničce, tak neváhejte a foťte! Budu se těšit na vaše nápady, inspirace a kombinace!

Share Button
Silvie
Silvie
O mně

Jsem opravdovým milovníkem dobrého jídla. Můj bože, jak já miluju jídlo! Taky hodně špatně zpívám. Pokud mě dobře neznáte, asi budete mít trochu problém pochopit můj smysl pro humor, za který se předem omlouvám. Díky za to, že jste tady, že máte zájem poslouchat o mém životním stylu a také za to, že vám nevadí mé neutichající brblání o dnešní né úplně povedené životosprávě. Vážím si vaší důvěry v mé „kuchyňské umění“ i toho, že mi čas od času odpustíte nějakou tu chybku. Ještě jednou díky.

URČITĚ VYZKOUŠEJTE TAKÉ

ROZHODNUTÍ JE VŠE: SEZNAM POTRAVIN!
9:13
ROZHODNUTÍ JE VŠE: ZHUBNU. TEČKA.
8:48
ROZHODNUTÍ JE VŠE: PROČ ROZHODNĚ UDĚLAT ZMĚNU? ANEB: KONEC VÝMLUV!
8:09
ROZHODNUTÍ JE VŠE: POSKLÁDEJTE TO NA TALÍŘ SPRÁVNĚ!
8:56
ZDROJE, STUDIE, PRAMENY A KNIHY, ANEB: Z ČEHO ČERPÁM!
7:39
OREGANO & BASIL DÝŇOVÉ PYRÉ (DÝŇOVÉ BOMBY)
11:48
THAI-STYLE PIZZA S KOKOSOVO-FÍKOVOU SMETANOU!
8:30
PIZZA ALA BISMARK (RAJČATOVÁ OMÁČKA, BAZALKA, VEJCE)
10:30
1. OBILNÉ MOUKY: NE! KOKOSOVÉ A OŘÍŠKOVÉ MOUKY: ANO!
7:25

8 komentáře

Tomáš
Reply 18/07/2015

Teda, zbiehajú sa mi sliny ako bernardínovi.

    Silvie
    zdravajsikrasna
    Reply 19/07/2015

    Skvělele :-) je to opravdu výborné ...

Antonín
Reply 18/07/2015

Skvělý recept Silvi, děkuji!

    Silvie
    zdravajsikrasna
    Reply 18/07/2015

    Rádo se stalo! Kdy se pochlubíš fotkou s dortíkem?

Zanechte Váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou * jsou povinná.