Avokádová majonéza s voňavou limetkou!

Avokádová majonéza s voňavou limetkou!

TIP NA SERVÍROVÁNÍ

  1. Můžete ji podávat k masu i rybám místo “klasické majonézy”. Takto připravená avokádová majonéza je o tolik chutnější a v kombinaci s limetkou je úžasně osvěžující! Mňam!
  2. Majonézu servírujte v bílé jednoduché mističce  doprostřed stolu. Ozdobte limetkou (nebo citronem, pokud vám limetka dojde :-)) a chilli / pálivou paprikou
  3. Nebo s majonézou zkrátka “dolaďte” jakýkoliv váš oblíbený salát místo zálivky.

“Nejlepší na majonéze je svěží chuť, která nepřebije chuť masa, ale zcela určitě nezanikne!”

INGREDIENCE

  • 1 velké avokádo
  • 2 polévkové lžíce jablečného octa
  • 1/2 limetky (vymačkaná šťáva)
  • 1 stroužek česneku
  • 3 čajové lžičky avokádového či olivového oleje (já použila avokádový)
  • 1 zarovnaná lžička soli (či dle vaši chuti – buďte obezřetní :-))
  • 1 vejce (volitelné)
  • pepř dle chuti

POSTUP

Všechny ingredience (kromě česneku) vhoďte do mixéru a nechte jej pracovat. Musíte vytvořit absolutně hladkou středně-tuhou úžasně zelenkavou pastu. Přelijte do mističky a přidejte propasírovaný česnek. Důkladně promíchejte a jakmile máte hotovo, tak dochuťte solí a pepřem dle vaší chuti 🙂 WOW  efekt? Zaručen Tato majonéza se dá připravit i v RAW verzi bez vejce. Nicméně v této (paleo) podobě je sice trochu “těžší”, ale za to má pevnou strukturu a “monézovitější” chuť. Ale ať se už rozhodnete pro tu či onu verzi, máte na stole báječnou velmi light majonézu. Klasická majonéza se připravuje pouze z vejce, velkého množství slunečnicového či řepkového oleje a soli. Verze paleo i RAW jsou tím pádem na příčce “zdravosti” o spoustu příček výše. Jak víte, v každém jídle musíte mít zastoupení Bílkovin, sacharidů a tuků. Tato majonéza zdravé tuky zastoupí raz dva Jen nezbašťete celou misku :-)! Dobrou chuť!

1